Meer comfort, hoger rendement en stijlvol design

Samsung heeft in de ontwikkeling van de 360 cassette de wensen van de klant centraal gesteld. Wensen op het gebied van comfort, duurzaamheid en design. En dat is voelbaar, merkbaar en zichtbaar.

De nieuwe Samsung 360 cassette is een daadwerkelijke innovatie. Het is de eerste volledig ronde cassette ter wereld zonder uitblaaslinialen. De Samsung 360 cassette combineert moeiteloos techniek met functie en design met hoog rendement. Met deze innovatie wordt een nieuwe standaard op de airconditioningmarkt geïntroduceerd.

Comfort

Waar in de praktijk de directe luchtstroom van conventionele airconditioners als onaangenaam, als koude tocht wordt ervaren, zorgt de innovatieve techniek van de Samsung 360 cassette voor een gelijkmatige en daarmee comfortabele verspreiding van de lucht.

Duurzaamheid

Schermafbeelding 2016-03-09 om 13.44.16Kenmerkend is het hoge rendement van de 360 cassette. De cassette is verkrijgbaar in een laag en een hoog model met een capaciteit van 7 – 14 kW. In uitvoeringen tot en met 12 kW is de SCOP hoger dan 4. Deze komen dan ook in aanmerking voor de Energie- Investerings-Aftrek-regeling. Subsidie wordt verleend over de volledig prijs inclusief montage. De 360 cassette kan zowel in nieuwbouw als bestaande bouw hiervoor toegepast worden. Waar in conventionele systemen de linialen in horizontale positie zo’n 25% minder lucht doorlaten, kent de 360 cassette dit capaciteitsverlies niet. En hierdoor is er ook geen nadelige invloed van linialen op het rendement van de gehele installatie.

Design

Schermafbeelding 2016-03-09 om 13.44.25De 360 cassette is de eerste volledig ronde cassette ter wereld. Het design past harmonieus in ieder interieur. Het eveneens ronde LED display laat grafisch de werkingsmodus zien en versterkt de stijlvolle uitstraling. Niet alleen de buitenkant, maar ook het binnendeel is rond en weggewerkt in de behuizing. Hierdoor past de cassette ook als esthetisch element in ruimten met een moderne, industriële, look. De cassette kan zowel geheel vrij als ingebouwd geïnstalleerd worden. De inbouwhoogte is variabel en de randen zijn eenvoudig op te vullen. De lichte kunststof panelen zijn eenvoudig te demonteren om bijvoorbeeld in een kleur te spuiten.

Winnaar VSK Innovatie Award 2016

De Samsung 360 cassette is de winnaar van de VSK Innovatie Award 2016, categorie Design. Het oordeel van de jury: De jury roemt de Samsung 360 Cassette vanwege het vernieuwende, mooie design en vindt dat het product zeer geschikt is om huidige ontsierende elementen met uitblaaslinialen te vervangen. Daarnaast vindt de jury de stromingstechnische uitvoering innovatief. De gebruiker ondervindt hierdoor een meer comfortabel binnenklimaat.

Leave a Reply