Geschiedenis

Geschiedenis in vogelvlucht

De geschiedenis van Installatiebedrijf Ketelaars-Vromans voert terug tot 1905, toen koperslager Ketelaars in Tilburg zelfstandig aan de slag ging. Zijn zoon nam in 1946 de zaak over en later kwamen ook twee kleinzonen in de zaak. Eèn van hen was Jan Ketelaars, die in 1969 zijn eigen zaak oprichtte: Loodgietersbedrijf J. Ketelaars-Vromans, de voorloper van de huidige zaak. In die tijd schakelden de huishoudens in Tilburg over op aardgas en was er dus veel werk aan de winkel. Bovendien breidde Jan zijn werkzaamheden uit met keukens en cv-installaties. In 1977 groeide de zaak dan ook uit zijn jasje en verhuisde hij naar de Thomas van Aquinostraat.

Van keukens naar sanitair

Jan Ketelaars

In de jaren 80 verlegde Jan Ketelaars de aandacht van keukens naar sanitair. Ook dakwerk ging onderdeel uitmaken van het dienstenpakket. Begin 2001 droeg Jan Ketelaars de scepter over aan Renè van den Berk, die in 1996 in de VOF was gekomen. Renè zette de zaak voort onder de bekende naam Ketelaars-Vromans. Het bedrijf maakte een flinke groei door, met uitgebreidere werkzaamheden en een toename van het aantal opdrachtgevers. Om dit alles in goede banen te leiden, is Maarten van Esseveldt sinds 2007 aangesteld als bedrijfsleider. Datzelfde jaar verhuisde Ketelaars-Vromans naar een groter pand. In januari 2024 zijn wij verhuisd naar Droogdokkeneiland 15 in Tilburg. Wij staan graag voor u klaar voor vragen en advies.

VCA: kwaliteit voorop

Kwaliteit staat voorop bij Ketelaars-Vromans. Daarom werken we alleen met personeel dat gecertificeerd is volgens VCA*; dè norm voor werken met oog voor veiligheid, gezondheid en milieu.

Geschiedenis J. Ketelaars-Vromans

Erkend Leerbedrijf: continu in ontwikkeling

De technologische ontwikkelingen gaan snel. Als echte vakmensen zorgen we er natuurlijk voor dat onze kennis altijd up-to-date is. En we bieden onze medewerkers goede opleidingsmogelijkheden. Ook jong talent krijgt bij ons een kans. We zijn dan ook trots op het predicaat ‘ erkend leerbedrijf’. Hiermee laten wij zien dat we vakmanschap garanderen en stimuleren. Met als resultaat: gemotiveerde vakmensen die graag bij ons werken. Zo blijft kennis en ervaring binnen het bedrijf èn besparen we op de wervingskosten voor nieuwe werknemers. Het mes snijdt dus aan twee kanten.

Ketelaars-Vromans is partner van Kenteq, hèt kenniscentrum voor technisch vakmanschap.